Recompensa Verkami: taller de fusteria

La fusta és un material molt present a Crisàlide, estem rodejats de bosc, cada dia observem els arbres com van mudant amb el pas de les estacions, com acullen animalons i insectes que passen per les faldes de Montserrat. De la fusta d’aquests boscos, ja fa temps, quan Crisàlide començava a treure el cap per no parar de créixer, en vam fer el mobiliari de la sala d’ambients interiors.

Ens agrada treballar, tocar i olorar la fusta. Al taller de fusteria adaptat per a les petites mans dels infants de Crisàlide, nens i nenes poden explorar aquest material i crear tot allò que imaginen amb branques que troben i fusta preparada. Però acompanyar-los en aquests processos creatius és més ric i sincer si els adults també hem viscut l’experiència sensorial, creativa i tècnica i així en podem apreciar el valor i el gaudi.

Per això vam voler compartir un taller de construcció d’una taula de llum de fusta amb els mecenes del Verkami “Crisàlide Creix”. Ens vam trobar amb la Montserrat, la Lali, la Geni, en David i l’Enric disposats a treballar tot aprenent plegats. Per a realitzar l’estructura de la caixa de llum vam utilitzar tècniques senzilles, però efectives, amb la intenció que poguessin servir de recursos per a fer petits projectes de bricolatge a casa, amb eines d’ús domèstic. Aprenem l’autogestió en molts aspectes de la vida; autoconstruir-nos el que necessitem és divertit i satisfactori. A més els participants van comprovar que les eines que oferim als infants de Crisàlide són de veritat i serveixen per a foradar, serrar, marcar…

Els participants i jo mateixa, que vaig impartir el taller, vam conèixer-nos i vam passar una estona molt agradable compartint les nostres experiències, gaudint d’ajudar-nos els uns als altres així com del silenci que permet connectar amb el material i amb la nostra capacitat creadora. Presència, precisió, pràctica, tacte, comprensió que generen sensacions i un resultat preciós. Sis taules de llum fetes a mà amb delicadesa i ganes, que ompliran de llum, color i joc les estances d’infants i els ja crescuts, que segur que no es voldran perdre l’experiència!

Gràcies per venir a compartir-nos, 
Laia Ribes, acompanyant a Espai de Vida Crisàlide.

Un pensament sobre “Recompensa Verkami: taller de fusteria

  1. Lali Escomà i Grau diu:

    Laia, ha estat el primer cop, en els meus 62 anys, que he construït quelcom amb fusta.
    Un vertader plaer.
    Mil gràcies.
    Lali

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s