L’arribada de la Primavera

EL CONTE DE LA GISELA I EL SENYOR DE L’ESCOMBRA

Avui la fada dels contes tenia un fil nou enganxat al seu abric. Això ens indica que ens porta un conte nou, del qual podem seguir-li el fil i com que a Crisàlide som “cuentistes” de mena, en pocs minuts tots hem fet una rotllana i, atents, hem deixat que el conte ens portés a indrets meravellosos.

La Gisela era una nena que amb la seva àvia s’havia fet una bufanda per l’hivern. Satisfeta del que havia creat, decideix sortir a fer un vol i enmig del bosc i del fred, es fa amiga de la fada de l’hivern i dels follets de l’hivern. Com que els veu molt enfeinats, la Gisela s’ofereix per ajudar-los i envien fred a les arrels dels arbres perquè dormin, bufen a dins dels caus perquè els animals hivernin o teixeixen amb les aranyes una manta blanca ben gruixuda per cobrir els arbres. La Gisela s’ho passa tan bé amb els seus amics, que quan un dia troba un senyor escombrant el gebre i la neu amb una escombra, el fa fora del bosc, ja que ella no vol que s’acabi la neu i amb la fi de l’hivern marxin els seus amics.

Uns dies després, quan la Gisela torna al bosc gelat, es troba de nou el senyor de l’escombra i decideix escoltar-lo. Aquest li explica que durant tot l’hivern, a poc a poc va recollint el gebre, amb calma i molt de respecte. L’home li explica que a mesura que passen els dies, va fent lloc perquè arribi la primavera. Aleshores la Gisela ho comprèn i, mentre observa com arriben al bosc les papallones i les primeres flors comencen a treure el cap, la Gisela accepta el pas del temps, s’acomiada de l’hivern i celebra l’arribada de la nova estació.

EL SENYOR DE L’ESCOMBRA HA ARRIBAT A CRISÀLIDE

Després de viure el conte de la Gisela amb tots els seus personatges, aquest matí algú ha picat ben fort a la porta. En obrir-la, hem trobat una escombra com a única pista de qui podia ser l’autor de tant soroll i, a més, hem trobat un camí de calèndules que ens ha conduït fins un bancal de la finca.

Hem comprès que el senyor de l’escombra ens avisava que avui era el primer dia de primavera i que el podíem ajudar plantant unes boniques flors. Com que ja som experts en plantes, hem llaurat la terra, l’hem barrejat amb terra més fèrtil, hem plantat les plantes i les hem regat. Som tots uns cuidadors de la natura!

Quan hem acabat, hem trobat unes llavors escampades per terra que ens han marcat un camí i al final d’aquest, dansant entre les branques d’un arbre, a que no sabeu a qui hem trobat? Aaaa…..

“LA FADA PRIMAVERA!”

La nostra estimada fada verda, que ha tornat a Crisàlide per ajudar-nos a créixer, florir i estimar-nos tots plegats.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s