Recompensa Verkami: taller de fusteria

La fusta és un material molt present a Crisàlide, estem rodejats de bosc, cada dia observem els arbres com van mudant amb el pas de les estacions, com acullen animalons i insectes que passen per les faldes de Montserrat. De la fusta d’aquests boscos, ja fa temps, quan Crisàlide començava a treure el cap per no parar de créixer, en vam fer el mobiliari de la sala d’ambients interiors.

Ens agrada treballar, tocar i olorar la fusta. Al taller de fusteria adaptat per a les petites mans dels infants de Crisàlide, nens i nenes poden explorar aquest material i crear tot allò que imaginen amb branques que troben i fusta preparada. Però acompanyar-los en aquests processos creatius és més ric i sincer si els adults també hem viscut l’experiència sensorial, creativa i tècnica i així en podem apreciar el valor i el gaudi.

Per això vam voler compartir un taller de construcció d’una taula de llum de fusta amb els mecenes del Verkami “Crisàlide Creix”. Ens vam trobar amb la Montserrat, la Lali, la Geni, en David i l’Enric disposats a treballar tot aprenent plegats. Per a realitzar l’estructura de la caixa de llum vam utilitzar tècniques senzilles, però efectives, amb la intenció que poguessin servir de recursos per a fer petits projectes de bricolatge a casa, amb eines d’ús domèstic. Aprenem l’autogestió en molts aspectes de la vida; autoconstruir-nos el que necessitem és divertit i satisfactori. A més els participants van comprovar que les eines que oferim als infants de Crisàlide són de veritat i serveixen per a foradar, serrar, marcar…

Els participants i jo mateixa, que vaig impartir el taller, vam conèixer-nos i vam passar una estona molt agradable compartint les nostres experiències, gaudint d’ajudar-nos els uns als altres així com del silenci que permet connectar amb el material i amb la nostra capacitat creadora. Presència, precisió, pràctica, tacte, comprensió que generen sensacions i un resultat preciós. Sis taules de llum fetes a mà amb delicadesa i ganes, que ompliran de llum, color i joc les estances d’infants i els ja crescuts, que segur que no es voldran perdre l’experiència!

Gràcies per venir a compartir-nos, 
Laia Ribes, acompanyant a Espai de Vida Crisàlide.

Benvingut hivern

A Crisàlide aquest any hem celebrat el sostici d’hivern amb el comiat de les fades Tar i Dor i l’arribada de la fada de l’Hivern. Les erugues i les nimfes ens hem unit per cercar les pistes que aquests éssers màgics han deixat pel bosc amb la intenció que trobéssim el portal que acomiada la tardor i reb l’hivern amb la seva fada.

Un cop trobada la porta, hem pogut dir a reveure a la Tar i a la Dor i donar la benvinguda a la fada de l’Hivern tot convidant-la a viure al nostre racó de les estacions, sota l’aixopluc de les branques del nostre arbre de la Vida.

Aquest any el solstici d’hivern ha arribat amb la lluna plena. La propera serà al 2.094. Aquest event és un fenomen astronòmic que marca l’inici de l’hivern i la nit més llarga de 2.018 a l’hemisferi nord. És el moment en què el sol arriba a la seva major i menor alçada en el cel, segons l’hemisferi on ens trobem.

Amb la celebració del solstici, infants i ganàpies reconnectem amb la terra, els astres i el pas del temps  recuperant rituals ancestrals que ens uneixen i ens permeten seguir somiant.

Excursió per la Vall d’Olzinelles

El passat Novembre, els infants de l’Espai de Vida Crisàlide vam fer una excursió per la Vall d’Olzinelles, prop de Sant Celoni. Vam descobrir uns racons preciosos tot gaudint de la riquesa i la varietat botànica del lloc i vam aprofitar per viure un bosc de castanyers, alzines tot recol·lectant fulles de diferents arbres, abrics de castanyes, aglans, branquetes…

Després d’esmorzar a la font del Pradelló, vam explorar l’espai brincant i enfilant-nos pels pendents de terra humits i plens de fulles i una petita granoteta camuflada entre la molsa ens va venir a saludar.

Una fada ens havia explicat que havia bufat un vent molt fort aquells dies i els cartellets de les cases de les seves amigues, com la fada Tar i la fada Dor, la fada Margarida, els follets, la fada de l’Aigua i els Martinets, no sabrien tornar a casa seva. Els nens i les nenes estaven ben disposats a buscar els rètols de les cases de les fades i així ajudar-les a trobar casa seva. Mentre exploraven, els infants van trobar pols màgica de fada i seguint les pistes van poder ajudar-les a trobar el seu cau entre les soques i els troncs dels arbres.

Satisfets d’haver aconseguit la seva missió i, meravellats per la bellesa i les possibilitats del bosc, vam acabar de gaudir de la natura de bosc dens i amb clarianes que van facilitar un tipus de joc de grup ben diferent, aprofundint així el vincle i la cohesió de grup.

JORNADES DE PORTES OBERTES 5 DE MARÇ

Hola famílies !! VENIU A LES PROPERES JORNADES DE PORTES OBERTES! Us esperem, diumenge 5 de Març a ESPAI DE VIDA CRISÀLIDE. Un espai de pedagogia viva i lliure, on els nens i nenes gaudeixen d’un entorn màgic envoltat de natura. Farem activitats per a infants i qui es vulgui quedar a dinar pot portar el seu menjar. Hi haurà un espai habilitat per a famílies. Així que si us animeu us esperem! Una forta abraçada de tot l’equip d’Espai de Vida Crisàlide. Gràcies!!

cartell5demarc%cc%a7