ESPAI FAMILIAR

Considerem que cada infant és un ésser únic, ric en el seu contingut i que en interacció amb el seu entorn creix, es desenvolupa i aprèn.

L’entorn més important per l’infant és aquell en el que arriba primer en aquest món, el nucli que el reb amb caliu i amor, la seva família. Per tant, a Crisàlide les famílies són sempre benvingudes, doncs l’Espai de Vida no pretén ser altra cosa que una extensió de casa, que cada nen i nena quan s’hi trobi, se senti a CASA.

La realitat laboral a la nostra societat fa que per a la majoria de mares i pares els resulti difícil acompanyar els seus fills durant totes les hores en què són a Crisàlide. Per aquesta raó l’horari contempla estones destinades a la convivència entre els infants, les famílies i els acompanyants en funció de la realitat i logística de cada nucli familiar.

Quan una família decideix que vol començar a formar part Crisàlide, previ a la inscripció ens és imprescindible que la mare i el pare realitzin una formació inicial amb el nostre equip pedagògic. En aquesta formació se’ls acompanya a que per sí mateixos puguin experimentar i aprofundir en les bases que sostenen el projecte. Un cop viscuda la formació, compten amb més elements per prendre una decisió més conscient en la que es veu implicada tota la família.

Al llarg del curs, totes les famílies tenen un espai mensual per compartir l’experiència de la criança, així com aprofundir en les bases i continguts de l’acompanyament que assumim.

El benestar, creixement i desenvolupament dels infants depèn, en primer lloc, de les seves vivències a casa seva i en la seva família. Per això en el nostre Espai de Vida els adults creixem, mentre creixen els infants que composen les nostres vides.